Evondos

.
.

Evondos-tjenesten sørger for trygg medisinering ved at roboten veileder tjenestemottakerne til å ta riktig medisin i riktig dose til riktig tid. Tjenesten benytter multidose fra apoteket, og leser av tidspunkt og tekst på posene og deler ut.

Evondos tilbyr en trygg måte å oppbevare medisiner på i hjemmet. Kun helsepersonell har tilgang til medisinene, som er pakket i multidoseposer fra apotek. Medisineringsroboten deler automatisk ut riktig dose til riktig tid. Utover dette er medisinene utilgjengelig for tjenestemottaker, noe som reduserer risikoen for overmedisinering eller misbruk.

Roboten gir tjenestemottakere veiledning i å ta medisinen med lydsignaler, instruksjoner på skjerm og ved å fortelle hvordan medisinene skal tas. 

Dersom tjenestemottakeren av en eller annen grunn ikke tar medisinen, vil roboten trekke medisinposen inn i et låst kammer i roboten slik at sikkerheten rundt legemiddelhåndteringen opprettholdes. Roboten varsler så organisasjonen om hendelsen og registrerer det i loggen. Kun helsepersonell kan åpne kammeret for medisiner som ikke er tatt.

I Fjernpleiesystemet kan organisasjonen og helsepersonell følge med på medisineringen i sanntid.

Via Evondos kan man også sende meldinger til tjenestemottakeren, for eksempel påminnelser om å drikke nok vann på varme dager, spørsmål om hvordan tjenestemottakeren har det, påminnelser om avtaler eller varsler om forsinkede hjemmebesøk.

Det er også mulig å legge inn påminnelse om øvrige medisiner som for eksempel medisiner fra dosett, øyendråper og liknende.

Roboten tilbyr også reisemodus, noe som gjør det mulig å få ut medisinen i forkant av en periode der tjenestemottakeren skal ut og reise. Påminnelser om tid for medisin sendes da til tjenestemottakers mobiltelefon.

Mange tjenestemottakere med stive ledd eller skjelvende hender kan oppleve at det er vanskelig å åpne multidoseposer. For å hjelpe til med dette lager roboten et snitt i siden på multidoseposen slik at det skal være enkelt for tjenestemottaker å åpne doseposen selv.

Ansvarlig: .

Ikke åpent for påmelding.

Finn andre kurs: